Znamení zvěrokruhu Střelec Štír Váhy Panna Lev Kozoroh Vodnář Ryby Beran Býk Blíženci Rak POLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY
Návrat na hlavní stranu
Čtvrtek 28. března 2024 (10:08 hodin)

Dnešní znamení zvěrokruhu: Beran
Soňa - blahopřejeme !
Z kalendáře zvířat: Voříšek

Fulltext
 

Hudební skupina GREEDY INVALID [ Hudební soubor nebo skupina ]

Styl: Melancholic gothic rock

Kapela vznikla na podzim roku 1994. V rozmezí 6-ti let jsou nahrány 3 demosnímky Moan(96), The Cold of Past(98), na kterém se skupinou spolupracoval Petr Hošek z ROOTu a konečně poslední Game is Drawn(00). Nahrávky zaznamenaly slušný ohlas a navíc bylo Greedy několikrát vybráno do soutěže Rock made in Gambrinus. Oslavili zde několik úspěchů v podobě postupu do semifinále a finále.V té době dokonce Greedy Invalid vystoupili na A scéně festivalu Noc plná hvězd v Třinci.

Rané období bylo poznamenáno hledáním vlastní hudební tváře, sbíráním zkušeností a častými změnami v sestavě. Toto úsilí bylo korunováno prvním úspěchem - na sklonku roku 2001 přichází nový zpěvák a obměněná sestava nahrává debutní CD Lost Letter pohybující se na rozhrání doom metalu a rocku. Toto album vyšlo v červnu 2002 a začíná se na něm rýsovat současná tvář kapely. Větší prostor dostala písničkovost a melodičnost, které se prolínají ve zvláštním melancholickém hávu. Toto směřování bylo v následujících letech rozvinuto ještě ve větší míře. Odtud vzniklo současné pojmenování hudebního stylu kapely - melancholic gothic rock. Po vydání debutu se výrazně rozběhlo koncertování. Greedy Invalid si tímto začali budovat pozici mezi fanoušky.

Ovšem pro různé problémy a další změny v sestavě byl vývoj trochu pozdržen a druhé CD Meaning of Life vychází až v červenci 2005. Zdržení způsobilo hlavně neúměrně dlouhé natáčení a zdravotní problémy jednoho z členů. CD pokračuje ve stopách svého předchůdce a dále jej rozvíjí. Ke slovu se dostávají i akustické kytary, kapela si pohrává s náladami a vše završují dobře zapamatovatelné refrény. Po vydání byl natočen i videoklip, ten byl uveden na TV Očko. Na rádiu 1 proběhlo interview, do éteru běžely čtyři písně. Navíc Greedy vyjeli poprvé na menší klubové turné na podporu nové desky.

Během dubna 2006 byl v pořadu Fajn rock music ke slyšení další rozhovor. Byl uveden na devíti radiích. Na čtyřkoncertním turné vyjeli Greedy vyzkoušet reakce lidí na připravovaný materiálu, na kterém se celý rok 2006 pracovalo. Ten byl nahrán v Jablunkovském studiu GM. CD dostalo název Dancing Little Flames. Sestavu doplnila posila v podobě kláves, jež byly po letech naplno zařazeny do sestavy. Změna studia nahrávce výrazně prospěla a zdá se, že se zatím jedná o nejvyzrálejší počin, který Greedy za dobu své existenci natočili. Konečně zde naplno prodali léta zkušeností a píle. CD vyšlo 30.3.2007 pod značkou Redblack/Animal Farm, což je nový sublabel respektovaného brněnského vydavatelství Redblack production. Na podzim se chystá zatím největší tour v historii kapely. Na propagaci aktuálního CD Greedy Invalid zavítají do všech krajů České republiky a částečně i na Slovensko.Tour pod názvem Autumn Wind, proběhne od září do prosince 2007.

Mimo to byly natočeny dva nové videoklipy, které jsou ve vysíláni TV Očko a rovněž se nové skladby začaly objevovat v hojnější míře i v několika rádiích, Rockmax, Hey a jiných.


Aktuální sestava:

Storm-zpěv
Smrk-kytara
Marek-kytara
Kurt-basa
Catherine-klávesy
Mercy-bicí



Diskografie:

  • 1996 demo MC - Moan
  • 1998 demo - The Cold Of Past
  • 2000 MC - Game Is Drawn
  • 2002 CD - Lost Letter
  • 2005 CD - Meaning Of Life
  • 2007 CD - Dancing Little Flames

KONTAKTNÍ ADRESA:

Hudební skupina GREEDY INVALID
Jiří Holaň
P.O. BOX 37
742 58 Příbor
Česko (CZ)
tel: (+420) 603 794 597

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.pribor-mesto.cz

AKTUALIZACE: Petra Kolářová (Kancelář vedení města) org. 139, 03.09.2013 v 08:21 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule

Březen-na pec si vlezem.
Březen-za kamna vlezem.
Panská láska, ženská chuť a březnové počasí není stálé.
V březnu vítr břízy fouká.
V březnu vítr, v dubnu déšť-pak jistě úrodný rok jest.
Březnové slunce má krátké ruce.
Lépe od hada býti uštknut, než v březnu od slunce ohřát.
Studený marec, mokrý máj-bude humno jako ráj.
Jestli březen kožich stáhl, duben rád by po něm sáhl.
Sníh v březnu škodí osení i vinné révě.
 
28.3.2001: Vládním zmocněncem pro přípravu sumitu Severoatlantické aliance v Praze v roce 2002 byl ustanoven velvyslanec ve Spojených státech Alexandr Vondra.

Zítra Pozítří
Zdroj: www.meteopress.cz